Deprecated: Optional parameter $commentdata declared before required parameter $error is implicitly treated as a required parameter in /www/idz/zaziv.si/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 4568
Kuharska delavnica: Osvežimo si vroče poletje – Zaživ! Vegan

Kuharska delavnica: Osvežimo si vroče poletje

Vas zanima, kako z izbranimi začimbami v jedilniku ohladimo naše telo tudi v najneznosnejši vročini?

V ponedeljek, 3. julija vabljeni na kuharsko delavnico z naslovom Osvežimo si vroče poletje, ki jo bo vodil Miha Berčič, Univ. dipl. mikrobiolog, aktiven tabornik od leta 1988, inštruktor preživetja v naravi in pobudnik projekta SPIRALA.

Indija je zibelka začimb. Po ajurvedi, 5000 let stari prehrambeni indijski filozofiji, je poletje čas ognja (pitta), po tradicionalni kitajski medicini pa čas srca in odprtosti. Zato ni čudno, da se poleti radi družimo in uživamo na piknikih.

Poletna vročina vodi k nastanku kožnih draženj/srbečic/vznemirjenju, razvoju aken, izpuščajev, prekomernemu potenju in obremenitvi srca, ki se kažejo v povečanemu številu srčnih kapi.

Ajurveda priporoča uživanje jedi, ki smo jim dodali hladilne začimbe.

Začimbe so energijsko najvišje oblike rastlinske hrane, saj vsebujejo izjemne antioksidativne in bioaktivne komponente.

Na delavnici OSVEŽIMO SI VROČE POLETJE boste dobili informacije, katere začimbe vas bodo ohranile hladne in sveže, tudi ko bodo zunanje temperature nevzdržne. Jedilnik je sestavljen iz lahkih jedi pripravljenimi s poletnimi začimbami.


JEDILNIK:

Savnana zelenjava v limonini marinadi s koprom

(Po)pečene hruške na riževi posteljici s kardamomom in cimetom

Osvežilna porova čorbica z rjavo lečo

Kitajski riževi nudelci z zelenjavo in indijskimi oreščki ter koriandrom in čilijem

Sejtan v limetini marinati s poprom in čilijem


Ponedeljek, 3. julija ob 19:00
Zaživ Vegan Bistro
Rimska 23, Ljubljana


Kdo je Miha Berčič?

Že od malega je začutil in kot tabornik razvijal tesno povezanost z naravo in nenehnim odkrivanjem neokrnjenih kotičkov Slovenije. Med študijem mikrobiologije je poglobil spoznanja o povezanosti in sodelovanju življenja tudi na molekularnem in celičnem nivoju. V zadnjem obdobju raziskuje zdravilne lastnosti naravne hrane, samo-ozdravitvene sposobnosti človeškega telesa in ostale naturopatske metode ter odkriva slovenske in zemeljske neokrnjene kotičke.

Prosimo vas, da se na brezplačno delavnico prijavite preko obrazca spodaj.

[contact-form-7 id=”3892″ title=”Delavnica 3-7-2017″]