Znani vegani: Mike Fremont

Ta vikend se bo v naši prestolnici odvijala največja tekaška prireditev v Sloveniji, zato je prav, da v tem za tekače prazničnem tednu v rubriki Znani vegani predstavimo gospoda, ki je pred dobim mesecem dni pretekel čisto pravi polmaraton (16 Air Force Half-Marathon ) in pri svojih 95 letih postavil nov svetovni rekord. Da, prav ste prebrali.

Mike Fremont se je rodil davnega leta 1922. S tekom se je pričel ukvarjati v svojih poznih tridesetih. Takrat se je namreč soočal s stresom, saj je ostal sam s tremi otroci in tek mu je pri tem pomagal.

Pri 69-letu so mu diagnosticirali raka v terminalni fazi. Po besedah zdravnikov naj bi mu preostali le še trije meseci življenja, a Mike se je odločil, da se spopade z zahrbtno boleznijo. Spremenil je način življenja, se odpovedal mesu in mlečnim izdelkom ter pretiranemu stresu. Uspelo mu je.

Danes je Mike Fremon lastnik kar nekaj svetovnih rekordov v (pol)maratonu, uradni rezultat zadnjega polmaratona, kjer je postavil rekord pa si lahko ogledate tukaj.

Vir:

http://www.runnersworld.com/races/mike-fremont-91-finishes-knoxville-half-marathon-304

http://www.lifenuts.org/lifenuts-in-the-news.html

 

Mikea sicer ne najdemo med prijavljenimi na letošnji Ljubljanski maraton, a glede na njegovo vitalnost in zagnanost, se lahko zgodi, da nas obišče naslednje leto.

Pa ti, si pripravljen/a na letošnji Ljubljanski maraton?

V nedeljo vabljen/a na tekaško regeneracijo v Zaživ Vegan Bistro.