V Zaživ Vegan smo skupaj s portalom Dear Kitchen za vas pripravili sila enostaven, a zelo “okusen” recept, ki vam bo prišel prav ob različnih priložnstih. V to ne dvomimo.
Danes objavljamo recept za pripravo ajdove kaše z grahom. Enostavna receptura in hitra priprava vas bosta navdušili, užitek v jedi pa bo zato še večji. Manj časa za pripravo hrane, več časa za uživanje na svežem zraku. Daljši in predvsem sončni dnevi nas razveseljujejo z D vitaminom.
Kako se lotimo priprave?
Sestavine:
- 1 žlica olivnega olja
- 1 srednje velika čebula (80 g)*
- 2 stroka česna*
- 150 g (1 skodelica) ajdove kaše
- 500 ml (2 skodelici) vroče zelenjavne jušne osnove
- svež timijan
- 250 g (2 skodelici) svežega ali odtajanega graha, razdeljeno
- 120 ml vode
- sol
- poper
- 1 žlica veganskega masla
Priprava:
- Čebulo drobno sesekljamo in jo prepražimo na srednje veliki ponvi z olivnim oljem. Čebulo rahlo solimo, da se zmehča. Po 2 minutah dodamo stisnjen ali drobno sesekljan česen in pražimo še minuto.
- Dodamo ajdovo kašo in jušno osnovo. Zavremo in na zmerni temperaturi kuhamo 20 minut. Dodamo tudi svež timijan po okusu.
- Med tem iz 200 g graha in vode pripravimo pire s pomočjo paličnega mešalnika ali procesorja. Dodamo ga v ponev, dodamo tudi 50 g celega graha in solimo ter popramo po okusu. Kuhamo še 5 minut. Nato dodamo maslo, da bo jed še bolj kremna.
- Takoj postrežemo, okrašeno s tankimi rezinami špargljev in popečenimi češnjevimi paradižniki.
* Čebulo in česen lahko zamenjamo s srednje veliko šalotko, ki jo prav tako drobno sesekljamo in prepražimo.
Uživajte in dober tek!