Današnji prosti dan je več kot naročen. Ekipa Zaživ Vegan počiva oz. se udeležuje kulturnih prireditev, zato je naša kuhinja danes zaprta.
A nič zato…
Za vas smo skupaj s portalom Dear Kitchen pripravili recept, ki bi navdušil še samega Prešerna, če bi bil seveda še med živimi. Morda bi pesnik “v francoski čebulni juhi” našel tudi inspiracijo za kakšno od svojih stvaritev. Nikoli se ne ve. Mi zagotavljamo, da je več kot odlična!
Sestavine:
- 300 g čebule ali 2 večji čebuli
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička soli
- šopek timijana (po okusu)
- 1 strok česna
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- 1 lovorjev list
- črni poper
Navodila za pripravo:
- Čebulo narežemo na trakove. V posodi za juho pogrejemo žlico olivnega olja. Dodamo čebulo, timijan in žličko soli ter pokapamo s preostalim oljem. Pražimo v pokriti posodi na nizki temperaturi približno 50 minut. Čebula bo karamelizirala in rahlo porjavela.
- Dodamo seseklan česen in pražimo še nekaj minut.
- Dodamo jušno osnovo, lovorjev list, poper in po potrebi sol. Zavremo, nato zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo še pol ure.
- Postrežemo s krušnimi kockami.