Koliko vas je takih, ki ste se letos že podali na “lov za šparglji”?
Del naše ekipe se je pred kratkim mudil v slovenski Istri in si privoščil pravo “špargelj ekskurzijo”. Prva polovica aprila je bila prav radodarna s sončnim in toplim vremenom, zato so bili vikend namenjeni aktivnostim v naravi.
Sicer pregovorno deževni april ni razočaral, saj nas ravno te dni hladi z nizkimi temperaturami in deževjem. Še en razlog več, da si vzamemo čas in se posvetimo tistemu, kar nas najbolj veseli – plesu v kuhinji.
Današnji kuharski gibi bodo enostavni, saj smo se odločili za recept, ki ga boste hitro vzeli za svojega. Danes smo skupaj s portalom Dear Kitchen za vas pripravili recept za brezglutensko in vegansko čičerikino omleto s svežimi šparglji.
Kako se lotimo priprave?
Sestavine:
- 1 skodelica čičerikine moke
- ščepec soli
- kumin
- timijan
- 1 skodelica vode
- 2 +1 žlici olivnega olja
- sveži šparglji
Priprava:
- V posodi zmešamo čičerikino moko s soljo in začimbami.
- Dodamo olje in vodo ter dobro premešamo, da v masi ni več grudic. Pustimo počivati 2 uri.
- Pečico segrejemo na 180°C. Namastimo 29cm pekač.
- Šparglje prerežemo na polovico, če so zelo tanki, jih pustimo cele. Razporedimo jih po dnu pekača in prelijemo z maso.
- Pečemo 20 minut. Postrežemo toplo ali hladno z dodatki po izbiri.
Uživajte in dober tek!