Zaživ okusi: Socca s šparglji

Koliko vas je takih, ki ste se letos že podali na “lov za šparglji”?

Del naše ekipe se je pred kratkim mudil v slovenski Istri in si privoščil pravo “špargelj ekskurzijo”. Prva polovica aprila je bila prav radodarna s sončnim in toplim vremenom, zato so bili vikend namenjeni aktivnostim v naravi.

Sicer pregovorno deževni april ni razočaral, saj nas ravno te dni hladi z nizkimi temperaturami in deževjem. Še en razlog več, da si vzamemo čas in se posvetimo tistemu, kar nas najbolj veseli  – plesu v kuhinji.

Današnji kuharski gibi bodo enostavni, saj smo se odločili za recept, ki ga boste hitro vzeli za svojega. Danes smo skupaj s portalom Dear Kitchen za vas pripravili recept za brezglutensko in vegansko čičerikino omleto s svežimi šparglji.

Kako se lotimo priprave?

Sestavine:

  1. 1 skodelica čičerikine moke
  2. ščepec soli
  3. kumin
  4. timijan
  5. 1 skodelica vode
  6. 2 +1 žlici olivnega olja
  7. sveži šparglji

Priprava:

  • V posodi zmešamo čičerikino moko s soljo in začimbami.
  • Dodamo olje in vodo ter dobro premešamo, da v masi ni več grudic. Pustimo počivati 2 uri.
  • Pečico segrejemo na 180°C. Namastimo 29cm pekač.
  • Šparglje prerežemo na polovico, če so zelo tanki, jih pustimo cele. Razporedimo jih po dnu pekača in prelijemo z maso.
  • Pečemo 20 minut. Postrežemo toplo ali hladno z dodatki po izbiri.

 

Uživajte in dober tek!