Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /www/idz/zaziv.si/wp-content/plugins/contact-form-7-to-database-extension/CF7DBPlugin.php on line 575

Deprecated: Optional parameter $commentdata declared before required parameter $error is implicitly treated as a required parameter in /www/idz/zaziv.si/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 4568
Zaživ okusi: Veganska jota s kislim zeljem – Zaživ! Vegan

Zaživ okusi: Veganska jota s kislim zeljem

 

Čutite, da v naše kraje prihaja pomlad?

Res, je da zimsko sonce napoveduje pomladne trende, a do koledarske pomladi je še kar nekaj dni in prav je, da z našimi recepti ostanemo pri zimi. 🙂

Današnji recept, ki smo ga pripravili v sodelovanju s portalom Dear Kitchen, ima še posebej zimski predznak. Ste aktiven smučar, pohodnik ali pa radi uživate v slovenskih tradicionalnih jedeh. Za vas smo danes pripravili nekaj zelo okusnega, zdravega in “energetskega”.  Domače kosilo za vas. Dame in gospodje, veganska jota s kislim zeljem:

 

Sestavine:

  1. 1 večja rdeča čebula, nasesekljana
  2. 2 žlici olivnega olja, razdeljeno
  3. 1 pločevinka (400 g) eko rdečega ali rjavega fižola, z vodo
  4. 800g – 1kg kislega zelja
  5. 2 lovorjeva lista
  6. sol
  7. poper
  8. prekajena paprika
  9. 1,5 l vode
  10. 4 (400 g) srednji krompirji, olupljeni in narezani na kocke
  11. 3 stroki česna

 

Priprava:

  • V velikem loncu segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem prepražimo čebulo. Malo jo posolimo, da se lažje zmehča.
  • Po parih minutah dodamo fižol skupaj z vodo, kislo zelje, lovorjev list, 1 žlico soli, ščepec popra ter prekajene paprike. Razredčimo z vodo ter zavremo, nato pa na zmernem ognju kuhamo 2 uri.
  • Med tem v manjši posodi skuhamo krompir v soljenem kropu. Po približno pol ure ga odstavimo ter pustimo da se malo ohladi. S tlačilko za pire ga rahlo pretlačimo, da dobimo različno velike kose krompirja.
  • Ko je zelje skuhano, dodamo krompir z vodo v kateri se je kuhal. Zopet zavremo ter kuhamo še dobro uro.
  • Tik pred koncem kuhanja v manjši ponvi segrejemo žlico olivnega olja ter na njem prepražimo drobno sesekljan česen. Dodamo ga joti, premešamo in postrežemo s sveže pečenim kruhom.

 

Uživajte in dober tek!

 

 


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /www/idz/zaziv.si/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /www/idz/zaziv.si/wp-includes/functions.php on line 5464