Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /www/idz/zaziv.si/wp-content/plugins/contact-form-7-to-database-extension/CF7DBPlugin.php on line 575

Deprecated: Optional parameter $commentdata declared before required parameter $error is implicitly treated as a required parameter in /www/idz/zaziv.si/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 4568
Zaživ okusi: Bučni in orehovi ravioli v kremni česnovo špinačni omaki – Zaživ! Vegan

Zaživ okusi: Bučni in orehovi ravioli v kremni česnovo špinačni omaki

 

Muhasti april nas je popolnoma zmedel s svojim spremenljivim vremenom, a vseeno smo se odločili, da skupaj s portalom Dear Kitchen za vse vas Zaživce pripravimo nov, zdrav in okusen recept.

Predpraznični četrtkov večer prinaša recept, ki smo ga preizkusili mnogi izmed nas in za katerim stojimo 100%. Bučni in orehovi ravioli v kremni česnovo špinačni omaki so nas “sezuli”, zato smo veseli, da ga lahko delimo z vami. Priprava je enostavna, užitki pa neopisljivi. Raj za brbončice. 🙂

Kako se lotimo priprave?

Sestavine:

  1. 2x osnovno testo za testenine (povezava spodaj in zgoraj v tekstu)
  2. 600 g buče*
  3. 1 žlica olivnega olja
  4. sol, po okusu
  5. poper, po okusu
  6. 50 g orehov
  7. 50 g tofuja
  8. 1 žlica krušnih drobtin
  9. muškatni orešček, po okusu

Omaka:

  1. 1 žlica olivnega olja
  2. 3 stroki česna
  3. 1 žlica koruznega škroba
  4. 250 ml ovsenega mleka
  5. 2 skodelici (pesti) sveže špinače
  6. sol, po okusu
  7. poper, po okusu

 

Priprava:

  • Pečico segrejemo na 200°C in pekač obložimo s peki papirjem.
  • Bučko narežemo na manjše kocke, ter solimo, popramo in pokapamo z olivnim oljem. Prestavimo na pekač in pečemo 40 minut.
  • Med pečenjem pripravimo testo za testenine in ga pustimo počivati.
  • Ko se buča ohladi, jo v multipraktiku spasiramo v pire. Prestavimo v manjšo posodo. Namesto pečenja buče lahko uporabimo kar 1 skodelico kupljenega bučnega pireja.*
  • V multipraktiku zmeljemo orehe in jih dodamo bučnemu pireju, skupaj s tofujem, drobtinami, soljo in poprom. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Po okusu dodatno solimo in popramo. Masa naj bo kar močnega okusa.
  • Testo razvaljamo na približno 3 mm. Ravioli pripravimo s pomočjo aparata za raviole ali pa uporabimo štanco, ki je prikazana na sliki. Vsak raviol napolnimo s 1/2 žličke nadeva in robove dobro pritisnemo skupaj, da se ne odprejo. Recept predvideva 80 raviolov.*
  • V ponvi pripavimo omako. Segrejemo olivno olje in na njem popražimo drobno sesekljan česen. Po nekaj minutah dodamo škrob in dobro premešamo. Zalijemo z ovsenim mlekom in ob mešanjem zavremo. Na nizki temperaturi kuhamo še približno 10 minut.
  • Med tem v vreli vodi skuhamo torteline. Skuhani so, ko priplavajo na površje, po približno 3 minutah.
  • Odcejene dodamo omaki in prilijemo 1-2 žlici vode v kateri so se kuhali. Dodamo tudi svežo špinačo in premešamo.
  • Raviole takoj postrežemo potresene s veganskim sirom in zdrobljenimi orehi.

 

* Namesto pečenja buče lahko uporabimo 1 skodelico (250 ml) pripravljenega bučnega pireja.

* Raviole hranimo na peki papirju v zaprti posodi v hladilniku do 3 dni.

* Raviole lahko tudi zamrznemo.

 

Uživajte in dober tek!

 

 


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /www/idz/zaziv.si/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /www/idz/zaziv.si/wp-includes/functions.php on line 5464