Pred nami so praznični dnevi in prav je, da si vzamemo čas za počitek, sprostitev in “crkljanje”.
Prav slednje je razlog, da smo za vas v sodelovanju s portalom Dear Kitchen pripravili nekaj zelo okusnega in sladkega. Prvomajski piknik ne bi bil pravi, če ne bi postregli z nečem sladkim. Mi smo se letos odločili za čudovito kremno čokoladno pito, vam pa predlagamo, da nam zaupate in sledite. 🙂
Kako se lotimo priprave?
Sestavine:
- 1/2 osnovnega testa za pito, pečenega in ohlajenega*
- 150 g temne čokolade, nesladkane
- 1 žlica kokosovega olja
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 250 ml kokosove smetane*
Okrasitev:
- kokosovi kosmiči
- čokoladni ostružki
- fige
Priprava:
- Čokolado in kokosovo olje stopimo na vodni kopeli. Odstavimo in pustimo da se malo ohladi, vendar ne strdi.
- Kokosovo smetano stepemo, da se začnejo delati vrhovi. Dve žlici smetane počasi vmešamo v čokolado. Nato čokolado počasi vmešamo v preostalo smetano.
- Nadevamo ohlajeno testo za pito in okrasimo s kokosovm, čokolado in figami.
- Hladimo 2-3 ure ali čez noč.
Opombe:
- testo pečemo v posodi za pito ali torto premera 17 cm
- če želimo večjo pito, podvojimo sestavine
- dve mali pločevinki kokosovega mleka dobro ohladimo in ven postrgamo strjeno kokosovo smetano. Preostalo vodo porabimo v smutijih ali curry-u
Uživajte in dober tek!