Ni redek pojav, da nas obiskovalci “pocukajo” za rokav in povprašajo po kakšnem veganskem receptu. Ker so naši kuharski mojstri polno zaposleni, smo se odločili, da združimo kulinarične moči s portalom Dear Kitchen in vas razveselimo z odličnimi ter zdravimi veganskimi jedmi.
Danes smo za vas izbrali nekaj zelo zelo okusnega: Bruskete s pestom iz stročjega graha.
Recept za jed, ki te ne pusti ravnodušnega. Veseli bomo tudi vaših odzivov. In seveda… dober tek!
Sestavine:
- 1 (250 g) bageta
- 4 žlice olivnega olja (razdeljeno)
- 1 strok česna
- 4 žlice pinjol
- 100 g (1 skodelica) stročjega graha
- 2 skodelici rukole
- 320 g (2 skodelici) češnjevega paradižnika
- sveža bazilika
- sol
Priprava:
- V multipraktiku pripravimo pesto iz stročjega graha, pinjol, 1 žlice olivnega olja in soli po okusu. Meljemo toliko časa, da dobimo gladko pasto.
- Paradižnike narežemo na 1/8 in sesekljamo baziliko. Zmešamo ju v manjši posodi skupaj z 2 žlicama olivnega olja ter soljo po okusu.
- Bageto narežemo na 1 centimeter debele rezine, ki jih podrgnemo z olupljenim strokom česna ter premažemo z olivnim oljem. Popečemo jih do zlato rjavega. Namažemo jih s pestom ter obložimo z oprano rukolo in paradižnikovo salso.