Znani vegani: Carl Lewis

Pogosto je v javnosti opaziti takšne in drugačne razprave o pomembnosti uravnotežene (beri mesne) prehrane v profesionalnem športu, a vedno več vrhunskih športnikov te strokovne ugotovitve postavlja na glavo.

Eden izmed teh je vsem dobro poznan ameriški atlet in igralec Carl Lewis.  Carl se je rodil 1.7.1961 v Alabami, v športni pokoj pa je “skočil” leta 1997.  Lahko se pohvali, da je v svoji aktivni športni karieri osvojil kar deset olimpijskih medalj (9 zlatih) in osem zlatih medalj na Svetovnih prvenstvih v atletiki.

S svojim vrhunskim udejstvovanjem si je prislužil kar dva laskava naziva: Športnik stoletja, ki mu ga je podelil Mednarodni olimpijski komite,  Sports Illustrated Magazine pa ga je okronal z nazivom Olimpijec stoletja.

Lewis se je za vegansko prehrano odločil leta 1990, večji del zaslug za svoje vrhunske uspehe iz leta 1991 pa pripisuje ravno odločitvi za spremembo načina prehranjevanja. Trdno je tudi prepričan, da veganska dieta več kot pozitivno vpliva na športnikove dosežke.

Poznate tudi vi kakšnega vrhunskega športnika vegana?

 

Foto: wikipedia

Leave a Reply