Zaživ okusi: Bruskete s pestom iz stročjega graha

Ni redek pojav, da nas obiskovalci “pocukajo” za rokav in povprašajo po kakšnem veganskem receptu. Ker so naši kuharski mojstri polno zaposleni, smo se odločili, da združimo kulinarične moči s portalom Dear Kitchen in vas razveselimo z odličnimi ter zdravimi veganskimi jedmi.

Danes smo za vas izbrali nekaj zelo zelo okusnega:  Bruskete s pestom iz stročjega graha.

Recept za jed, ki te ne pusti ravnodušnega. Veseli bomo tudi vaših odzivov. In seveda… dober tek!

 

Sestavine:

  1. 1 (250 g) bageta
  2. 4 žlice olivnega olja (razdeljeno)
  3. 1 strok česna
  4. 4 žlice pinjol
  5. 100 g (1 skodelica) stročjega graha
  6. 2 skodelici rukole
  7. 320 g (2 skodelici) češnjevega paradižnika
  8. sveža bazilika
  9. sol

 

Priprava:

  1. V multipraktiku pripravimo pesto iz stročjega graha, pinjol, 1 žlice olivnega olja in soli po okusu. Meljemo toliko časa, da dobimo gladko pasto.
  2. Paradižnike narežemo na 1/8 in sesekljamo baziliko. Zmešamo ju v manjši posodi skupaj z 2 žlicama olivnega olja ter soljo po okusu.
  3. Bageto narežemo na 1 centimeter debele rezine, ki jih podrgnemo z olupljenim strokom česna ter premažemo z olivnim oljem. Popečemo jih do zlato rjavega. Namažemo jih s pestom ter obložimo z oprano rukolo in paradižnikovo salso.