Muhasti april nas je popolnoma zmedel s svojim spremenljivim vremenom, a vseeno smo se odločili, da skupaj s portalom Dear Kitchen za vse vas Zaživce pripravimo nov, zdrav in okusen recept.
Predpraznični četrtkov večer prinaša recept, ki smo ga preizkusili mnogi izmed nas in za katerim stojimo 100%. Bučni in orehovi ravioli v kremni česnovo špinačni omaki so nas “sezuli”, zato smo veseli, da ga lahko delimo z vami. Priprava je enostavna, užitki pa neopisljivi. Raj za brbončice. 🙂
Kako se lotimo priprave?
Sestavine:
- 2x osnovno testo za testenine (povezava spodaj in zgoraj v tekstu)
- 600 g buče*
- 1 žlica olivnega olja
- sol, po okusu
- poper, po okusu
- 50 g orehov
- 50 g tofuja
- 1 žlica krušnih drobtin
- muškatni orešček, po okusu
Omaka:
- 1 žlica olivnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlica koruznega škroba
- 250 ml ovsenega mleka
- 2 skodelici (pesti) sveže špinače
- sol, po okusu
- poper, po okusu
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200°C in pekač obložimo s peki papirjem.
- Bučko narežemo na manjše kocke, ter solimo, popramo in pokapamo z olivnim oljem. Prestavimo na pekač in pečemo 40 minut.
- Med pečenjem pripravimo testo za testenine in ga pustimo počivati.
- Ko se buča ohladi, jo v multipraktiku spasiramo v pire. Prestavimo v manjšo posodo. Namesto pečenja buče lahko uporabimo kar 1 skodelico kupljenega bučnega pireja.*
- V multipraktiku zmeljemo orehe in jih dodamo bučnemu pireju, skupaj s tofujem, drobtinami, soljo in poprom. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Po okusu dodatno solimo in popramo. Masa naj bo kar močnega okusa.
- Testo razvaljamo na približno 3 mm. Ravioli pripravimo s pomočjo aparata za raviole ali pa uporabimo štanco, ki je prikazana na sliki. Vsak raviol napolnimo s 1/2 žličke nadeva in robove dobro pritisnemo skupaj, da se ne odprejo. Recept predvideva 80 raviolov.*
- V ponvi pripavimo omako. Segrejemo olivno olje in na njem popražimo drobno sesekljan česen. Po nekaj minutah dodamo škrob in dobro premešamo. Zalijemo z ovsenim mlekom in ob mešanjem zavremo. Na nizki temperaturi kuhamo še približno 10 minut.
- Med tem v vreli vodi skuhamo torteline. Skuhani so, ko priplavajo na površje, po približno 3 minutah.
- Odcejene dodamo omaki in prilijemo 1-2 žlici vode v kateri so se kuhali. Dodamo tudi svežo špinačo in premešamo.
- Raviole takoj postrežemo potresene s veganskim sirom in zdrobljenimi orehi.
* Namesto pečenja buče lahko uporabimo 1 skodelico (250 ml) pripravljenega bučnega pireja.
* Raviole hranimo na peki papirju v zaprti posodi v hladilniku do 3 dni.
* Raviole lahko tudi zamrznemo.
Uživajte in dober tek!