Pa smo vstopili v prvi pomladni mesec. Do konca zime nas ločijo še dobri trije tedni, zato smo se v Zaživ Vegan odločili, da se od nje dostojno poslovimo.
Danes smo za vas v sodelovanju s portalom Dear Kitchen pripravili recept za odlično ohrovtovo solato. Res je, dnevi se daljšajo in sonce vedno pogosteje pokuka skozi črne oblake. Mi smo pripravljeni pa vi. Pa se vrnimo k receptu:
Sestavine:
- 1 velika skleda drobno narezanega ohrovta
- 100 g namočenih indijskih oreščkov, odcejenih
- 100 g suhih brusnic
- sol
- sveže mlet poper
- 3 žlice rdčega visnkega kisa
- 1 žlica sončničnega olja
Navodila za pripravo:
- Operemo ohrovt in ga osušimo. Posušenega pretresemo v skledo in posolimo. Pustimo približno deset minut, da se zmehča.
- Med tem popečemo indijske oreščke na ponvi. Naredimo preliv iz olja, kisa ter popra.
- Ohrovtu dodamo oreščke in brusnice. prelijemo s prelivom tik pred postrežbo, in dobro premešamo z rokami ali žlicami.