Zaživ okusi: Ohrovtova solata

Pa smo vstopili v prvi pomladni mesec. Do konca zime nas ločijo še dobri trije tedni, zato smo se v Zaživ Vegan odločili, da se od nje dostojno poslovimo.

Danes smo za vas v sodelovanju s portalom Dear Kitchen pripravili recept za odlično ohrovtovo solato. Res je, dnevi se daljšajo in sonce vedno pogosteje pokuka skozi črne oblake. Mi smo pripravljeni pa vi. Pa se vrnimo k receptu:

Sestavine:
  1. 1 velika skleda drobno narezanega ohrovta
  2. 100 g namočenih indijskih oreščkov, odcejenih
  3. 100 g suhih brusnic
  4. sol
  5. sveže mlet poper
  6. 3 žlice rdčega visnkega kisa
  7. 1 žlica sončničnega olja
Navodila za pripravo:
  1. Operemo ohrovt in ga osušimo. Posušenega pretresemo v skledo in posolimo. Pustimo približno deset minut, da se zmehča.
  2. Med tem popečemo indijske oreščke na ponvi. Naredimo preliv iz olja, kisa ter popra.
  3. Ohrovtu dodamo oreščke in brusnice. prelijemo s prelivom tik pred postrežbo, in dobro premešamo z rokami ali žlicami.