Zaživov večer: Miha Berčič – Indonezija Koromandija

 

V četrtek, 29. junija vas v sklopu Zaživovih večerov vabimo na predavanje Univ. dipl. mikrobiologa, aktivnega tabornika od leta 1988, inštruktorja preživetja v naravi in pobudnika projekta SPIRALA Miha Berčiča.

Ste slišali o katastrofalnem požaru v Indoneziji leta 2015?

Ne? Pogorelo je skoraj tolikšna površina džungle, kot ga pokriva Amazonski pragozd. Indonezija bogastvo izraža tako po svoji ustno-izročilni kulturi, naravnih znamenitostih, relativni turistični neobljudenosti, svojem Esperantu, ki združuje mnogo jezikov in dialektov, domu edinih prostoživečih orangutanov, ogromni živalski in rastlinski pestrosti, ter eni največjih ekoloških katastrof, primerljivi s Exxon Valdezom, Fukušimo, Černobilom.


Spoznali boste Sumatro, enega največjih otokov Indonezijskega arhipelaga, kako izgleda preživetje v džungli, džungelski trekking, butterfly effect – kako vaša denarnica in nakupi direktno vplivajo na dogodke na drugem koncu planeta ter na celoten Zemeljski ekosistem. Predstavil bom besedne zveze ekoturizem, zavestni turizem, ena rasa en planet. Ter delil mnogo noro zabavnih dogodivščin.

Četrtek, 29. junija ob 19:00
Zaživ Vegan Bistro
Rimska 23, Ljubljana


Kdo je Miha Berčič?

Že od malega je začutil in kot tabornik razvijal tesno povezanost z naravo in nenehnim odkrivanjem neokrnjenih kotičkov Slovenije. Med študijem mikrobiologije je poglobil spoznanja o povezanosti in sodelovanju življenja tudi na molekularnem in celičnem nivoju. V zadnjem obdobju raziskuje zdravilne lastnosti naravne hrane, samo-ozdravitvene sposobnosti človeškega telesa in ostale naturopatske metode ter odkriva slovenske in zemeljske neokrnjene kotičke.

Prosimo vas, da se na predavanje prijavita preko obrazca spodaj.