Znani vegani: Moby

Kategorija zvezdnikov med katerimi najdemo kar največ znanih veganov so zagotovo glasbeniki. 

Morda temu botruje dejstvo, da rock’n’roll, droge in razvratno življenje hitreje terjajo svoj “zdravstveni” davek,  zato se veliko znanih glasbenikov poda na novo pot na področju prehranjevanja.

V naši rubriki smo  že gostili Bryana Adamsa, danes pa si je svoje mesto na naši spletni strani “prislužil” odlični glasbenik Moby.

Richard Melville Hall a.k.a. Moby se je rodil 11. septembra 1965 v Harlemu (New York). V svoji karieri je prodal več kot 20 milijonov albumov, zelo dobro pa je poznan tudi po svojem producentskem delu, fotografiranju in aktivizmu na področju pravic živali.

Moby se za veganski način prehranjevanja odločil predvsem zaradi ljubezni do živali. Na tem mestu pa bi radi izpostavili njegovo izjavo iz leta 2014 (Rolling Stone):

“Bilo je obdobje v mojem življenju, ko sem bil neznosen vegan. Vpil sem na svoje prijatelje vsakič, ko so jedli meso. Kasneje sem spoznal, da teženje prijateljem ne vpliva na to, da bi nehali jesti meso. Vse kar sem dosegel je to, da so me nehali vabiti na zabave. Morda sem sebičen, vendar si želim, da me vabijo na zabave.”

Foto: Moby.com

Vir: Wikipedia, Rolling Stone