Znani vegani: Scott Jurek

Zadnji februarski teden na naše zaslone prinaša novo znano “vegansko” ime. Tokratna čast pripada športniku, ki je večini sicer slabo poznan, vendar zelo markanten.

Danes vam predstavljamo enega največjih, če ne celo največjega ultramaratonskega tekača moderne dobe. Scott Gordon Jurek se je rodil 26. oktobra 1973, med letoma 1999 in 2005 je sedemkrat zaporedoma zmagal na ekstremni tekaški preizkušnji Western States 100, kar dvakrat na 217 km dolgem ultramaratonu Badwater v Dolini smrti, med letoma 2006 in 2008 pa je bil nepremagljiv na Špartatlonu, ki meri kar 246 km.

Scott živi v mestecu Boulder v ameriški državi Colorado skupaj s svojo ženo Jenny. Več kot očitno obožuje tek, jogo, koleasarjenje, pohodništvo, nordijsko smučanje in vegansko hrano. Ideje za pripravo dobi na svojih popotovanih.

In še eden izmed njegovih citatov:

“It was out of long-term health, and after I read Dr. Howard Lyman’s book, Mad Cowboy, it truly inspired me. If this third generation cattle rancher can go vegan, then so can a backwoods Minnesota guy like myself.”

Vir: Wikipedia in greatveganathletes.com