Zaživ okusi: Korenčkovi mafini

Že kar nekaj časa je minilo od zadnje objave v rubriki Zaživovi okusi, zato smo se odločili, da vam danes predstavimo nekaj s čemer se bomo zagotovo odkupili. Dame in gospodje, za vas smo pripravili recept za pripravo korenčkovih mafinov.

Suhe sestavine:

-2 lončka moke

-1 lonček ovsenih kosmičev + 2 žlici za posip

-3/4 lončka rjavega sladkorja

-1 pecilni prašek

 

Začimbe (po želji lahko kakšno izpustite):

-1/2 žličke soli

-2 žličke cimeta

-1/2 žličke muškatnega oreščka

-1/2 žličke ingverja

-1/4 žličke klinčkov

-1/4 žličke kardamoma

 

Tekoče sestavine:

-1/2 lončka olivnega ali kokosovega olja

-1 1/3 lončka vode

-2 lončka naribanega korenčka (približno trije korenčki)

 

Priprava:

Kot običajno najprej zmešamo suhe sestavine in začimbe, nato pa dodamo še tekoče. Zmes bo relativno gosta, zato priporočamo, da jo po pekaču za mafine porazdelite (obloženim s papirčki) z okroglo žlico za sladoled. Ena kepica za en mafin. Po vrhu potresemo še malo ovsenih kosmičev in vse skupaj damo v ogreto pečico. Pečemo 15-8 minut pri temperaturi 170 stopinj.

 

Uživajte in dober tek!