Zaživ okusi: Kumarična solata s kuskusom

Smo na približno polovici meteorološkega poletja in vroči dnevi se nadaljujejo. Vse kar potrebujemo v teh dneh je veliko vode, senco in lahko hrano.

Na prvi dve postavki nimamo vpliva, lahko pa vas danes ponovno razveselimo z odličnim in okusnim receptom. Enostavna in osvežilna jed, idealna za vroče poletne dni. Dame in gospodje, kumarična omaka s kuskusom.

 

Sestavine za 2 osebi:

  1. 4 velike kumare (naribane na kolobarje)
  2. 200-300g kuskusa
  3. olivno olje, limonin sok, peteršiljZA OMAKO:
  4. 3 stroke česna
  5. 1dcl sojinega mleka
  6. cca 0,5 l sončničnega olja
  7. sol, poper, kis
  8. voda po potrebi

 

Priprava:

  • Kuskus namočimo v vreli vodi in pustimo 20 min, da se napne
  • V “blenderju” najprej zmešamo česen, sojino mleko, sol in poper, nato med delovanjem počasi vlivamo sončnično olje, da se zgosti. V primeru, da se zgosti preveč, dolijemo vodo. Na koncu dodamo še nekaj kisa
  • Kumare, kuskus in omako zmešamo. Začinimo z olivnim oljem in dobro mero limoninega soka. Dodamo peteršilj.
  • Postrežemo ohlajeno ali mlačno

 

Uživajte in dober tek!