Poletje je čas dopustov in večina se nas odpravi na morje, kjer si privoščimo tisti prav “reset”. Ugotavljamo, da je ponudba z vegansko prehrano v povprečju sicer malo boljša, a še vedno “dobro skrita”. Zato smo primorani za svoje želodčke poskrbeti kar sami, mi pa vam z recepti radi priskočimo na pomoč.
Ker je med nami veliko ljubiteljev t.i. italijanske kuhinje, smo se odločili, da v zadnjem julijskem tednu pripravimo recept za Pasto bolognese.
Sestavine za 2 osebi:
- 250g testenin
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1-2 lončka drobnih sojinih koščkov
- 500ml paradižnikove mezge
- olivno olje
- origano, sol, poper
Priprava:
- Sojine koščke z začimbami namočite v mlačni vodi
- Pristavite soljeno vodo za testenine
- V ponvi na segretem olju prepražite čebulo in česen, dodate odcejene sojine koščke in prepražite še te
- Dodate mezgo in na zmernem ognju kuhate še 5min
- Ko so testenine kuhane, jih odcedite in prelijete z omako
Vegan parmezan:
- pest indijskih oreščkov
- 2 jušni žlici kvasovih kosmičev
- 1/2 male žličke kurkume
- 1/4 male žličke soli
Priprava:
- Vse sestavine zmeljete v mlinčku za oreščke (ali kavnem mlinčku)
- Vsebino posujete po testeninah
- Če želite tekoč “sir”, lahko dodate nekaj olja ali vode
Uživajte in dober tek!