Zaživ okusi: Pasta bolognese

Poletje je čas dopustov in večina se nas odpravi na morje, kjer si privoščimo tisti prav “reset”. Ugotavljamo, da je ponudba z vegansko prehrano v povprečju sicer malo boljša, a še vedno “dobro skrita”. Zato smo primorani za svoje želodčke poskrbeti kar sami, mi pa vam z recepti radi priskočimo na pomoč.

Ker je med nami veliko ljubiteljev t.i. italijanske kuhinje, smo se odločili, da v zadnjem julijskem tednu pripravimo recept za Pasto bolognese.

Sestavine za 2 osebi:

  1. 250g testenin
  2. 2 čebuli
  3. 2 stroka česna
  4. 1-2 lončka drobnih sojinih koščkov
  5. 500ml paradižnikove mezge
  6. olivno olje
  7. origano, sol, poper

 

Priprava:

  • Sojine koščke z začimbami namočite v mlačni vodi
  • Pristavite soljeno vodo za testenine
  • V ponvi na segretem olju prepražite čebulo in česen, dodate odcejene sojine koščke in prepražite še te
  • Dodate mezgo in na zmernem ognju kuhate še 5min
  • Ko so testenine kuhane, jih odcedite in prelijete z omako

 

Vegan parmezan:

  1. pest indijskih oreščkov
  2. 2 jušni žlici kvasovih kosmičev
  3. 1/2 male žličke kurkume
  4. 1/4 male žličke soli

Priprava:

  • Vse sestavine zmeljete v mlinčku za oreščke (ali kavnem mlinčku)
  • Vsebino posujete po testeninah
  • Če želite tekoč “sir”, lahko dodate nekaj olja ali vode

Uživajte in dober tek!