Znani vegani: Venus Williams

Poletje, vroči dnevi, morje in šport. V skoraj vsakem kampu na jadranski obali najdemo vsaj eno teniško igrišče, zato smo se odločili, da danes nekaj Zaživovih vrstic namenimo vrhunski teniški igralki, ki že več kot štiri leta prisega na veganski način prehranjevanja.

Ena največjih teniških igral Venus Williams se je rodila 17. junija 1980. Brez večjih zadržkov lahko zapišemo, da sta skupaj z mlajšo sestro Sereno “zakoličili” novo ero v svetu ženskega profesionalnega tenisa.

Marsikdo od vas pa ni vedel, da je Venus tudi zaprisežena veganka. Njeni odločitvi za spremembo načina prehranjevanja so leta 2012 botrovale zdravstvene težave. Venus je bila namreč diagnosticirana s Sjögrenovim sindromom, avtoimuno “nozdravljivo” boleznijo. Za spremembo prehrane so jo nagovorili zdravniki, pri njeni odločitvi pa jo je podprla tudi sestra Serena, ki se je tudi sama navdušila za tovrstni način prehranjevanja.

In kakšen je Venusin nasvet?

“Ljudem vedno predavam, da morajo uživati v prehranjevanju. Če jeste vegansko hrano potem poskrbite, da jeste nekaj kar vam je všeč. Poiščite restavracijo, recept ali pa se pridružite skupnosti. Tako boste našli to kar želite. Če ne uživate v hrani potem res ne veste, kako zabavno je lahko življenje!”

In še kako prav ima …

Vir: Wikipedia in Health.com